Officiell Cricut Store, fullsortiment

Jobba hemma!

Jobba hemma? I stugan? 
Hos vännen? På tåget? I bilen?

Vi har det du behöver!

Oavsett vart du jobbar så finns det smarta tips och produkter för att kunna arbeta koncentrerat hemifrån och på distans. Det finns många produkter som förenklar och effektiviserar arbetsuppgifterna, allt ifrån hur utrymmet kan optimeras till förslag på hjälpmedel.


1. Börja med att organisera din arbetsplats med rätt utrustning
Håll ordning och minimera stressande, onödiga inslag - men behåll saker som påverkar dig positivt, exempelvis levande växter eller bilder på någon du tycker om. Till att börja med så är den bästa placeringen för bildskärmen i 90 graders vinkel mot fönstret för att slippa ljusreflexer och för att skona ögonen. Med bra tillbehör som trådlös mus och tangentbord blir arbetet smidigare och om du vill ha videomöten är det klokt att investera i en webbkamera så att du hörs och syns bra.

En bekväm och justerbar arbetsstol är viktigt men glöm inte att gärna stå upp och jobba emellanåt. Ett funktionellt skrivbord att sitta vid eller varför inte ta hjälp av den i höjdled justerbara strykbrädan när du vill arbeta stående.

En mobiltelefon är en naturlig del av vår kommunikation och är i stort sett en minidator med fotofunktioner. Det är också praktiskt att komplettera med ett headset för att skona nacken och ha händerna fria till annat.

2. Minimera distraktioner
Ett par bra lurar kan ge dig total tystnad och avskildhet eller kanske musik och kommunikation. För den som befinner sig i hemmiljö men ändå gillar känslan av att befinna sig i vimmel, finns ”coffitivity” som bjuder på trivsamt bakgrundsljud av cafébrus. Försök att hitta en plats i hemmet som kan erbjuda en viss avskildhet så att oönskade avbrott kan minimeras. Att sätta upp en skärm eller draperi kan göra stor skillnad.

3. Behåll fasta rutiner
En smartklocka hjälper till att uppmärksamma dig på olika rutiner som exempelvis regelbunden rörelse, att ta fikapaus eller en bensträckare. Hitta några bra övningar för rörlighet och genomför dem gärna dagligen, det är lätt att få problem om man förblir stillasittande. Utmana dina kollegor att göra samma sak och dela gärna med er.

Att jobba eller plugga hemifrån kan kännas ovant och ensamt för många som saknar sällskapet med vänner och kollegor men det går utmärkt att sköta de sociala kontakterna genom att planera in virtuella möten för idéutbyten och laganda.

4. Kom ihåg säkerhetskopiering
För att värdefullt arbete inte ska gå förlorat rekommenderar vi att rutinmässigt säkerhetskopiera datorn även på hemmakontoret och det finns olika alternativ vi kan erbjuda. Det är också klokt att investera i mer minne för att kunna lagra information externt och på så sätt frigöra utrymme i datorn.

5. Glöm inte att avsluta arbetsdagen
Ta gärna hjälp att ett larm som påminner dig om när arbetsdagen är slut. Annars är det lätt att bli sittande framför datorn till långt in på kvällen.

Kontakta oss för utrustning till ditt distansarbete!


Öppettider i butiken

Kontakta oss